Bewonersavond Terwijde: wat kan er beter?

Eendenkorven bij station Terwijde
Eendenkorven bij station Terwijde
Foto: MB

In de buurtagenda van Terwijde staat waar en hoe we de buurt kunnen verbeteren. Wilt u hier meer over horen tijdens een bewonersavond? Kom 25 oktober van 18.00 tot 20.30 uur naar restaurant Dengh. Praat mee over wat de buurt nodig heeft. Kom samen eten en leer uw buren kennen.

Het is een feestelijke ontmoeting voor inwoners uit Terwijde die willen meedenken en meedoen. Dit om elkaar te leren kennen, om meer te horen over de buurtagenda van Terwijde en met elkaar te kijken wie waarmee aan de slag willen. Deze bewonersavond is in restaurant Dengh, Enghlaan 17. U kunt zich aanmelden via [email protected].

In 2022 hebben we onderzoek gedaan naar Terwijde. Wat gaat er goed en wat vraagt aandacht? We hebben gekeken naar Buurten in cijfers. En bewoners, ondernemers en organisaties uit de buurt geïnterviewd. Bewoners gaven het volgende aan:

Bewoners ervaren overlast van (brom)fietsers rondom winkelcentrum Terwijde. Ook maken bewoners zich zorgen over de verkeersveiligheid rondom het winkelcentrum.
Er ligt vaak afval op straat en er ligt ook verkeerd aangeboden afval naast de ondergrondse afvalcontainers.
Bewoners ervaren een hoge parkeerdruk in de buurt.
Bewoners vinden dat het groen in Terwijde niet voldoende onderhouden wordt.

Organisaties en professionals, zoals politie, zorgmedewerkers en sociaal makelaars, uit Terwijde gaven het volgende aan:

Bewoners weten elkaar niet altijd te vinden. Terwijde kent een mix van bewoners; mensen met een verschillende achtergrond. Sommigen wonen al hun hele leven in Utrecht en anderen wonen er tijdelijk voor hun werk (bijvoorbeeld werknemers uit het buitenland). De sociale verbondenheid en samenhang tussen bewoners is daarom een aandachtspunt.
Professionals uit Terwijde maken zich zorgen over de jongeren van Terwijde. Er is onder andere behoefte aan extra aandacht voor talentontwikkeling.
Eenzaamheid onder ouderen uit Terwijde lijkt sinds coronatijd te zijn toegenomen.

Zie voor meer info.

Cookieinstellingen