Inloopbijeenkomst over middelbare school en woningen Hindersteinlaan

Foto: Gemeente Utrecht

Tussen de Hindersteinlaan en het spoor komt een nieuwe middelbare school, maar er zijn ook plannen voor woningen en een sporthal. De gemeente houdt een informatieavond hierover.

De gemeente: “We bouwen nieuwe woningen, een nieuwe middelbare school (het Limus college, 1.000 leerlingen) en een sporthal aan de Hindersteinlaan in Vleuten. We onderzoeken eerst het gebied. Samen met bewoners, ondernemers en andere partijen uit de omgeving kijken we hoe we het gebied het beste kunnen indelen. We letten er daarbij op dat het mooi aansluit op het Máximapark, de Vleutense Wetering en het historische landschap van Vleuten. En we kijken hoe de wegen en paden op elkaar kunnen aansluiten.”

In 2022 besloot het college, na een onderzoek, dat dit gebied hiervoor de beste plek is. Bij een school horen ook gymzalen of een sporthal. Op deze plek kiest de gemeente voor een sporthal en ruimte voor groen met wandelpaden. Lees ook dit voorgaande artikel en dit artikel.

“Bewoners maken zich zorgen over het verkeer op de Hindersteinlaan en de straten daaromheen. We vinden het belangrijk dat de Hindersteinlaan goed bereikbaar en veilig is. Daarom onderzoeken we hoe we de Hindersteinlaan veiliger, prettiger en minder druk kunnen maken. We bouwen pas extra woningen als we weten hoe we dit kunnen doen.”

Inloopbijeenkomst 3 oktober
U bent van harte uitgenodigd voor de inloopbijeenkomst op dinsdag 3 oktober. We presenteren dan de mogelijkheden voor de inrichting van het gebied. U kunt uw ideeën, wensen en zorgen vertellen/delen.

Wanneer: dinsdag 3 oktober 2023, 19.00 uur tot 21.00 uur
Locatie: Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern, Dorpsplein 1, Vleuten

Reageren op de plannen
Kunt u niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst of wilt u na de bijeenkomst uw reactie geven? Na de inloopbijeenkomst kunt u op deze website enkele afbeeldingen van het plan bekijken. Uiterlijk 16 oktober kunt u uw reactie mailen naar: [email protected].

Meedoen aan de meedenkgroep
U kunt ook meedoen aan de meedenkgroep. We maken een plan over wat we gaan bouwen, hoeveel parkeerplaatsen er komen en hoe duurzaam het moet zijn. Op de inloopbijeenkomst kunt u zich aanmelden voor de meedenkgroep, of een e-mail sturen naar [email protected]. Uw aanmelding ontvangen wij graag uiterlijk 16 oktober.

De meedenkgroep komt 4 tot 6 keer bij elkaar op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur. We willen rekening houden met alle wensen en ideeën, maar niet alles is mogelijk. Het kan zijn dat we anders beslissen. Er zijn niet heel veel plekken. Het is ook belangrijk dat er veel verschillende mensen in de groep zitten. Daardoor kan het zijn dat niet iedereen kan meedoen.

Op de hoogte blijven
https://www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/publicaties/nieuwsbrieven/nieuwsbrief-utrecht/

Cookieinstellingen