Meerdere jongeren aangehouden voor Máximaparkroven

Foto: MB

Meerdere jongeren zijn inmiddels aangehouden voor de Máximaparkroven. In de afgelopen maanden hebben zich straatroven voorgedaan in het Máximapark, allemaal tijdens de nachtelijke uren. Slachtoffers werden gedwongen persoonlijke bezittingen af te staan onder bedreiging. Lees ook https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2023/07/04/meerdere-mensen-beroofd-in-maximapark/

Het lijkt erop dat verschillende daders betrokken zijn, gezien de uiteenlopende signalementen. Als reactie op deze berovingen heeft de politie extra aandacht besteed aan het toezicht in het Máximapark, zowel opvallend als onopvallend.

Eerdere arrestaties

Op 26 juli 2023 was er een arrestatie van een eerste verdachte, een 19-jarige man uit Utrecht die wordt verdacht van heling. Na verhoor is hij vrijgelaten, maar blijft hij verdacht. Op maandagochtend 28 augustus zijn opnieuw twee arrestaties verricht. Het betreft twee jongens van 15 en 16 jaar oud uit Utrecht. Een van hen wordt verdacht van heling, terwijl de ander wordt verdacht van betrokkenheid bij een van de straatroven.

Voortdurend Onderzoek

Het politieonderzoek heeft afgelopen week ook geleid tot de identificatie van twee andere Utrechtse jongens, 14 en 16 jaar oud. Ze waren vermoedelijk betrokken bij meerdere overvallen, waarvan een van hen ook wordt verdacht van heling. De jongens zijn op woensdag 30 augustus gearresteerd en verhoord, terwijl hun woningen zijn doorzocht en mogelijk aan de misdrijven gerelateerde voorwerpen zijn aangetroffen. De jongens werden afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het politieonderzoek blijft onverminderd doorgaan.

Cookieinstellingen