Japanse wasbloem bloeit in de Vlinderhof

Foto: Vlinderhof

In de Vlinderhof in het Máximapark is een bijzondere bloem te bewonderen: de Japanse wasbloem staat namelijk in bloei.

De Japanse wasbloem (Kirengeshoma palmata) is een schaduwplant die het hele jaar door iets bijzondere biedt. De Vinderhof zegt er het volgende over: “De plant begint al bij het uitlopen van het blad in het voorjaar: dikke knoppen met grillige randen ontvouwen zich langzaam tot indrukwekkende esdoornachtige bladeren, die mooi afsteken tegen de donkerrode stengels. Met de bloemknoppen is ook iets aparts aan de hand: de bloemblaadjes zijn gedraaid en komen er in de vorm van een soort windmolentjes uit. Pas in de nazomer zijn de grote, wasachtige botergele klokvormige bloemen helemaal geopend. Na de bloei, die doorloopt tot aan de eerste nachtvorst, is het spektakel nog niet voorbij. Want ook de zaaddozen, grappige bolletjes met drie lange stekels, zijn erg decoratief, en blijven nog lang aan de plant hangen.”

 

Cookieinstellingen