Tweede test drinkwater toont geen verontreiniging aan

Foto: pixabay

Nadat op 18 augustus de waterleidingen schoon zijn gespoten, toont een vervolgtest aan dat het drinkwater in De Meern niet verontreinigd is. Waterleidingbedrijf Vitens startte het onderzoek omdat inwoners van De Meern maag- en darmklachten kregen.

Op twee plekken in De Meern is er afgelopen week uit voorzorg gespoten door Vitens naar aanleiding van klachten van bewoners. Zij klaagden over maag- en/of darmklachten. Het resultaat van het onderzoek van het tweede monster is als volgt: “De uitslag van het monster toont aan dat er geen verontreiniging in het drinkwater zit. Dit is dus een bevestiging van de eerste test […].”

De klachten van de bewoners zijn in ieder geval niet veroorzaakt door het drinkwater.

 

Cookieinstellingen