Takeda Ryu viert 30 jarige internationale samenwerking in Oostenrijk

Foto:

10 afgevaardigden van de Nederlandse Vereniging Takeda Budo zijn van 17 tot 23 juli naar het afgelegen Oostenrijkse Niederöblarn voor een week intensief trainen met de buitenlandse mede Takeda Budoka’s, om zo samen weer een stap verder te komen. Zes dagen lang stonden ze samen op de mat om te trainen, examens af te leggen, en elkaars beheersing van het zwaard uit te dagen in toernooien.

‘Dit was mijn eerste buitenlandse stage. Geweldig om zo veel Takeda budoka bij elkaar te zien. Veel nieuwe dingen geleerd, en ook nog eens de derde plaats in een Iaido toernooi behaald!’ Aldus een van de Budoka die dit jaar voor het eerst mee was.
Dit jaar was een speciale aangelegenheid, het 30 jarig bestaan van de International Society Takeda Budo. Buiten het intensieve trainingsprogramma stond deze week ook in het teken van het vieren hiervan. Met demonstraties gegeven door leerlingen van de verschillende dojo’s, een taart, en een groot feest werd deze mijlpaal gevierd, zoals ook één van de deelnemers beaamt:
‘Mijn highlight en uitdaging van het congres was de Jodo demo die ik samen met Eric san heb voorbereid, aangepast, uitgeoefend en weer aangepast, zodat we op het op de laatste dag aan alle aanwezigen konden laten zien.’
Gesterkt door deze gedeelde ervaringen gaan we straks met een fris perspectief het nieuwe seizoen in. Lijkt het jou leuk om mee te doen? Geef je dan op voor 3 gratis proeflessen via www.takedaryu.nl. We trainen op woensdag- en vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 in Forum ’t Zand in Leidsche Rijn, en op zondag van 13.00 tot 15.00 en van 15.00 tot 17.00 in Sportcentrum Merwestein in Nieuwegein. We zien je graag op de mat!
Cookieinstellingen