Jonge inbrekers op heterdaad betrapt

Foto: Politie Leidsche Rijn

Terwijl twee jonge inbrekers met een koevoet en een schroevendraaier probeerden de achterdeur van een woning aan de Tweede Oosterparklaan open te breken, staan ineens agenten voor hun neus die een stroomstootwapen op hen richten.

Het gebeurde afgelopen 28 juli en dit is het relaas van de politie: “Een doodnormale zonnige vrijdagmiddag. We zitten met zijn allen aan de koffie, maar dan roept @politie_oc_middennederland ons plots op om met spoed naar een woning gelegen aan de Tweede Oosterparklaan te gaan. Er zouden namelijk twee personen aan het inbreken zijn bij een woning aldaar. Met veel eenheden snel ter plaatse gegaan om vervolgens de betreffende woning op aansturen van de meldkamer te omsingelen.
Na enkele seconden roept een buurtbewoner ons aan met het gegeven dat er twee personen zijn gezien aan de achterzijde van de woning. Vervolgens rennen wij de tuin in en zien wij daadwerkelijk twee personen met een koevoet en een schroevendraaier de achterdeur van de woning openbreken. Terwijl de koevoet en de schroevendraaier nog tussen het kozijn en de deur zitten, weten wij twee personen onder dreiging van ons stroomstootwapen aan te houden op heterdaad van een poging inbraak.

Een man van 18 jaar en een minderjarige zijn aangehouden. Zij mogen zich binnenkort verantwoorden voor de (kinder)rechter. Tevens hebben zij een proces-verbaal ontvangen voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen. Niet veel later werd een mogelijke vluchtscooter aangetroffen door @politiehondenmiddennld

Als dank voor het snelle en goede handelen hebben wij de melder bedankt met een bloemetje.”

 

Cookieinstellingen