Bedrijventerrein Lage Weide biedt gratis elektrische deelfietsen aan

Foto: Lage Weide

Bedrijventerrein Lage Weide biedt gratis elektrische deelfietsen van TIER aan voor werknemers in het gebied. De fietsen kunnen met behulp van vervoersapp Gaiyo worden gevonden en gebruikt.

Dit initiatief, mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Utrecht, heeft als doel de verkeersdruk in het gebied te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen. De deelfietsen moeten ervoor zorgen dat werknemers hun werkplek beter kunnen bereiken zonder gebruik te maken van de auto. Met 18.000 werknemers en 800 bedrijven, variƫrend van distributiecentra tot productiebedrijven en kantoren, is Lage Weide een drukbezocht gebied. Er komen niet alleen veel mensen om te werken, maar er is ook veel logistiek verkeer. Dit alles zorgt voor veel verkeersdruk in het gebied, waardoor er vooral in de spits opstoppingen en vertragingen ontstaan.

Om het autoverkeer in Lage Weide te verminderen moet de aansluiting op het OV-netwerk worden verbeterd. Daarom worden in en rondom het gebied 18 hubs gerealiseerd. Een hub is een plek waar een aantal TIER e-bikes klaarstaan.

Cookieinstellingen