Opmerkelijke spoedmelding A12 bij Harmelen: kind geboren langs de snelweg

Foto: Pixabay

Rond 17:30 gistermiddag ontving de politie een opmerkelijke spoedmelding. Het bleek dat er een bevalling plaatsvond langs de A12 ter hoogte van Harmelen. De snelweg moest tijdelijk worden afgesloten. Gelukkig verliep de bevalling goed en voorspoedig.

In een onverwachte wending van gebeurtenissen is er aan het begin van de avond een kind geboren langs de drukke snelweg. De pasgeboren baby heeft de naam Amalia gekregen. Zowel moeder als kind maken het volgens de autoriteiten goed en verkeren in goede gezondheid. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat meldde dat de bevalling voorspoedig is verlopen, ondanks de bijzondere omstandigheden.

Tijdens de bevalling werden twee rijstroken afgesloten om de veiligheid van de betrokkenen te waarborgen. Hulpdiensten, waaronder twee ambulances en een traumahelikopter, werden ingeschakeld om de moeder te ondersteunen. Uiteindelijk zijn zowel de moeder als de pasgeboren baby per ambulance naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht voor verdere medische controle.

 

 

 

Cookieinstellingen