Gratis kleding tégen foute kleding

Foto: MB

Op zaterdag 10 juni van 11.00 tot 15.00 uur, wordt gratis kleding uitgedeeld bij winkelcentrum Overvecht, vlakbij de kringloopwinkel van Emmaus Domstad aan de Gloriantdreef 403. De actie is een samenwerking van o.a. Emmaus Domstad, de Weggeefwinkel Utrecht, Emmaus Haarzuilens en XR Utrecht. Ze vragen hiermee aandacht voor de problemen in de kledingindustrie, waar uitbuiting en kinderarbeid nog altijd veel voorkomen.

De enorme productie van kleding zorgt ook nog eens voor veel vervuiling in het milieu. De uitgedeelde kleding is tweedehands, dus de actie draagt niet bij aan de sponsoring van deze industrie of vervuiling door overproductie. “Deze gratis-kleding-actie is bedoeld om mensen ervan bewust te maken dat we onnodig veel nieuwe kleding kopen. Betere keuzes maken, zoals tweedehands kleding kopen, draagt bij aan een betere wereld, schoner en eerlijker.”
De actie is onderdeel van de Schone Kleren Campagne, waarmee wordt opgeroepen om op Europees niveau een eerlijk loon af te dwingen voor kledingarbeiders. De petitie bekijken en tekenen kan hier. Iedereen is van harte welkom om de actie bij te wonen op zaterdag 10 juni a.s., van 11 tot 15 uur.

Cookieinstellingen