Berlijnplein: ‘de grootste huiskamer van de stad’

Foto: RAUM

Het Berlijnplein wordt de komende weken ‘de grootste huiskamer van de stad’. Aanstaande zondag (13.00 – 18.00 uur) is de officiële en feestelijke opening waar alle Leidsche Rijners welkom zijn. Tijdens het grote openingsfeest wordt de megahuiskamer onthuld en kunnen bewoners meehelpen deze af te maken.

Ook worden twee bijzondere exposities van Utrechtse makers geopend: De foto-verhalen expo ‘Trots op Thuis’, van Krystle Woods en Tim de Hullu over Leidsche Rijners en hun thuisgevoel. En de (luister-)expositie ‘Gewoon zijn’ van fotografe Ebru Aydin over de sense of belonging van moslima’s in Nederland.

Daarnaast is er live muziek, kun je je eigen droomhuis of insectenhotel knutselen, een gratis henna versiering van Hand of Fatima laten plaatsen of boksworkshops volgen met KICKTHIS & Boogieland Foundation.

Elke zondag programma

Vanaf deze zondag is er elke zondagmiddag een ander ‘huisfeest’ – waar iedereen welkom is én zelf mee kan doen. Van een GigaSjoeltoernooi tot 1-uursfeestjes, mural schilderen, voorlezen en verkleden. Ook is er (14 mei) de onthulling van het grote Straatspeelscherm dat studio Kars + Boom ontwikkelde samen met kinderen uit de buurt en studenten van de Nimeto. Het hele programma op https://www.raumutrecht.nl/agenda/nu-bij-raum

Ter gelegenheid van WEKEA presenteren RAUM en Pop-upCity een trendrapport over (bewoners-)participatie en inclusiviteit bij het inrichten van de publieke ruimte.

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen