Jubileumvoorstelling van Het NUT deze zomer

Foto: Het NUT

Op het Berlijnplein vindt de tiende zomervoorstelling met diner van Het NUT deze zomer plaats. Al sinds 2013 (Geluk) speelt het NUT jaarlijks op een bijzondere locatie ergens in hun thuisstad Utrecht een zomerse locatievoorstelling met diner. Een feest voor trouwe bezoekers die geen jaar overslaan én legio nieuwe bezoekers. Dat maakt Goed goud geld een jubileum-editie.

Theatermaker en acteur Greg Nottrot, artistiek leider van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel), maakt en speelt deze zomer de voorstelling Goed goud geld. Theater over ongelijkheid, overtolligheid en het ongemak en de noodzaak van geld. Hij is van plan om in 2025 in een grootse theatervoorstelling ons geldsysteem te herontwerpen.
Maar om die mega-voorstelling te realiseren, heeft hij geld nodig. Hij wil binnen twee jaar een half miljoen bij elkaar verzamelen. Nu is er aan geld geen gebrek; het is alleen niet eerlijk verdeeld. Deze zomer gaat Greg in Goed goud geld op zoek naar overtollig kapitaal. Wie heeft het? Waar ligt het? Waarom is het zo’n ongemakkelijk gespreksonderwerp? Wanneer is kapitaal overtollig? En wat is er zo moeilijk aan (uit)delen?

Goed goud geld is een voorstelling en spel tussen speler en publiek. Kom kijken en speel mee! We spelen met echt geld. Hoe hoog durf jij in te zetten? En wat ben je bereid te verliezen?

Inkomensafhankelijke toegangsprijzen

Bij het NUT dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten. De inkomens- en vermogensongelijkheid neemt toe. Vanwege die verschillen hanteert het NUT vijf prijssoorten. Oplopend van ‘Geen vetpot’ naar ‘Uitpuilende zakken’. Dat maakt meteen mooi duidelijk hoe welgesteld het NUT-publiek is. De tussenstand bij 300 verkochte kaarten: NUT-publiek is overwegend modaal. Maar we zien ook royale uitschieters naar enerzijds een minder grote vetpot, anderzijds wat meer slappe was.

De grootte van iemands beurs is niet van invloed op de behandeling: elke NUT bezoekers is eersterangs en elk ticket is goed voor een theatervoorstelling inclusief diner (excl. drankjes). Net als in de echte wereld kan inflatie zomaar toeslaan. Op 1 april a.s. worden prijsstijgingen verwacht.

Goed goud geld

· Zomervoorstelling en inzamelingsactie ineen. Geëngageerd theatermaker zoekt overtollig kapitaal.

· Concept, tekst en spel: Greg Nottrot i.s.m. Anne Meffert

· Première: 10 juni (Oerol) / 29 juni 2023 (t/m 23 juli in Utrecht Leidsche Rijn)

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen