Leidsche Rijn wielrenclub Maximus Stampers bestaat 10 jaar

Foto: Maximus Stampers

Komend wielrenseizoen bestaat de wielrenclub Maximus Stampers 10 jaar. Het 10-jarig jubileum wordt gevierd met een aantal feestelijke activiteiten.

Maximus Stampers is een open en informele wielrenclub voor iedereen (m/v), van alle leeftijden en met diverse prestatieniveaus. Om mee te kunnen fietsen heb je alleen een racefiets en een verplichte fietshelm nodig. De groepsritten hebben voor alles een sociaal karakter en er wordt gefietst volgens het principe samen uit, samen thuis! Gedurende het seizoen zijn zondagochtend en woensdagavond de vaste fietsdagen. Er wordt gereden in pelotons van maximaal 12 rijders, in het algemeen onder begeleiding van één of meerdere wegkapiteins.

De wielrenclub is in 2013 ontstaan toen een inwoner van Leidsche Rijn graag wilde wielrennen in groepsverband. Na een aantal jaren is een stichting opgericht die de activiteiten ondersteunt, Stichting Leidsche Rijn Fietst. Er is clubkleding, er zijn 60 wegkapiteins opgeleid via de NTFU, er worden clinics en workshops georganiseerd. Momenteel zijn ongeveer 500 deelnemers in de fietsafspraken app-groep actief die met regelmaat met elkaar wielrennen. Daarnaast is er een routeboek waarin je makkelijk een route kunt vinden gericht op jouw fietsdoel (afstand, windrichting enz.).

Lustrumactiviteiten

30 maart 2023: Stampers Filmfestival. Speciaal voor Stampers & friends wordt er een wielerfilm vertoond bij Brouwerij Maximus. Bij voldoende animo volgen er mogelijk nog extra voorstellingen in de loop van het jaar met nieuwe films.

2 april 2023: Seizoensopening 2023. Feestelijke opening van het Lustrumjaar, waarbij we samen de Ronde van Vlaanderen kijken op een groot scherm.

8 april 2023: De hel van het noorden Brabant. Omdat Roubaix zo ver weg is, rijden we met de Stampers een epische Kasseienrit in de regio Brabant in het weekend van Parijs-Roubaix. Een worstenbroodjes-stop is zeker niet uitgesloten.

23 mei 2023: Stampers Pubquiz & Fototentoonstelling. Op 23 mei zal er speciale Stampers pubquiz georganiseerd worden bij Brouwerij Maximus. Naast een avond vol vertier en gezelligheid, wordt ook de Stampers fototentoonstelling feestelijk geopend.

25 juni 2023: Zomer BBQ. In aanloop naar de zomervakantie, organiseren we een heerlijke zomer BBQ na afloop van de zondagse Stampersritten.

10 september 2023: Stampers Clubkampioenschappen. Een unieke dag op de Nedereindseberg met diverse (ludieke) wedstrijden voor jong, oud, dik en dun.

29 oktober 2023: Seizoensafsluiting. Een feestelijke afsluiting van het lustrumjaar voor het hele gezin.

Zie ook onze pagina op facebook: https://www.facebook.com/maximusstampers/

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen