Auteur Atwood van The Handmaid’s Tale komt naar Utrecht

Foto: ILFU

Margaret Atwood, de succesauteur van The Handmaid’s Tale, komt op de laatste dag van de boekenweek, zondag 19 maart 2023, naar Utrecht voor een exclusief optreden op het ILFU in TivoliVredenburg. Daar zal ze in een gesprek met Janine Abbring haar nieuwe boek Old Babes in the Wood presenteren. De kaartverkoop start vrijdag 10 februari, 10:00 uur (en voor ILFU-leden per direct).

Margaret Atwood, auteur van meer dan vijftig boeken, tweemaal winnaar van de Man Booker Prize en ontvanger van de Belle van Zuylenring, komt eindelijk weer naar Nederland. In 2020 maakte ze voor ILFU de Belle van Zuylenlezing, die ze door de coronamaatregelen destijds per livestream vanuit Canada voordroeg. Nu zal ze er zelf zijn, live op het podium in Utrecht.

Atwood verwierf grote bekendheid met The Handmaid’s Tale, een dystopische roman uit 1985, die inmiddels tot een succesvolle tv-serie is verfilmd. De uniforms van de dienstmaagden duiken sindsdien wereldwijd tijdens demonstraties op als symbool voor de onderdrukking van de vrouw door de staat. In 2019 verscheen het vervolg op de roman, The Testaments, waarvoor Atwood voor de tweede maal een Booker Prize ontving.

ILFU-directeur Michaël Stoker: “Margaret Atwood heeft ons in haar vele romans, verhalen en gedichten steeds een spiegel voorgehouden: is dit hoe we willen leven? Literaire fictie confronteert ons met alle vormen van menselijk gedrag en sommige mensen kunnen daar kennelijk moeilijk mee omgaan. Er zijn talloze schrijvers wereldwijd die worden vervolgd, aangevallen of bedreigd, zoals recent in ons land Pim Lammers, nota bene vanwege een kort verhaal dat hij ooit schreef. Het sterkt ons alleen maar in onze missie om de literatuur en fictieschrijvers volop in de schijnwerpers te zetten. Margaret Atwood is onbetwist een van de grootste schrijvers van dit moment. We zijn enorm blij dat zij in de boekenweek naar Nederland komt.”

In haar nieuwe verhalenbundel Old Babes in the Wood (vertaald door Lidwien Biekmann als Besjes in het bos) onderzoekt Atwood de kern van familierelaties, het huwelijk, verlies en herinnering, en wat het betekent om samen een leven door te brengen. Over dit nieuwe boek en haar eerdere werk zal ze in Utrecht in gesprek gaan met Janine Abbring.

ILFU Book Talk: Margaret Atwood
Zondag 19 maart 2023, 14:30 uur
TivoliVredenburg, Utrecht
Tickets: €18 – €37,50 (start kaartverkoop: vrijdag 10 februari, 10:00 uur)

Meer informatie en tickets via ilfu.com

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

Reacties

Cookieinstellingen