De Onvergetelijke kookclub: kokkerellen en genieten voor mensen met dementie en hun naasten

Desiree en haar zus bij de Onvergetelijke Kookclub
Desiree en haar zus bij de Onvergetelijke Kookclub
Foto: VanHarte

Samen koken met andere mensen met dementie en je naaste? Resto VanHarte en Alzheimer Nederland organiseren maandelijks een gezellig diner dat wordt gekookt met mensen met dementie en hun mantelzorgers. Begeleid door enthousiaste vrijwilligers van Alzheimer Nederland en een chef-kok van Resto VanHarte worden de sterren van de hemel gekookt. In een heel relaxte sfeer, ieder draagt het zijne of hare bij. En daarna samen genieten van het mooie diner dat is gemaakt. Aan tafel worden ervaringen uitgewisseld, genoten van de mooie maaltijd en er is plek voor een lach en een traan. Je kunt jezelf zijn en je gezelschap heeft vaak aan een half woord genoeg.

Geraakt
De onvergetelijke kookclub is een initiatief voor mensen met dementie en hun naaste, die begeleid speciaal opgeleide vrijwilligers en chef-kok, een lekkere maaltijd koken en vervolgens samen aan tafel gaan. Het zijn gezellige avonden waarin je ontspannen bezig bent, kneepjes van het koksvak leert kennen en ervaart wat je zelf (nog) bij kunt dragen. En je vooral ook gezellig samen met je naaste iets onderneemt. Deelnemers benoemen dat het zo ontspannen is, dat je met elkaar iets moois op tafel kunt zetten en dat het zo fijn is om in deze sfeer ervaringen uit te wisselen. Dorien Raymakers is vrijwilliger van Alzheimer Nederland Afdeling Utrecht. ‘De onvergetelijke kookclub is zo hartverwarmend!’ zegt ze. ‘Ik ben er vrijwilliger en word telkens weer geraakt door de openheid en gezelligheid die er is!’

Programma
Je wordt om 17.00 ontvangen met een welkomstdrankje en een vers gemaakt hapje. Taken worden verdeeld en dan wordt in de keuken gestart. Tafels worden gedekt en het restaurant gezellig gemaakt. Rond 18.30 is het koken afgerond en start de maaltijd, die rond 20.15 is afgelopen.

Schuif gezellig aan bij De Onvergetelijke Kookclub
Eens proberen? Meld je aan bij [email protected] of bel 0610966899 (Erwin Wijma). Een mailtje sturen naar Jolanda Panis via [email protected] kan ook. Je wordt verwacht om 17.00 uur bij Buurtcentrum Bij de Buren, Eerste Oosterparklaan 76 in Parkwijk. Het programma duurt tot ca 20.15 uur, met gelegenheid om nog een kopje koffie te drinken na afloop. Bijdrage is 7,50 euro per persoon. Er kan rekening worden gehouden met dieetwensen.

 

Reacties

Cookieinstellingen