Informatiebijeenkomst over omgaan met energie deze winter

Foto: duurzaam vastgoed

Sinds de energiecrisis hebben huishoudens steeds meer moeite met het betalen van hun energierekening, ook in Utrecht en omgeving. Het aantal inwoners dat hiermee te maken heeft, was al 4,2 procent en loopt alleen maar verder op. Om huishoudens aankomende winter te ondersteunen om grip te krijgen op hun energierekening wordt een openbare bijeenkomst georganiseerd ‘Samen de winter door’. Wethouder Lot van Hooijdonk zal namens de gemeente Utrecht de bijeenkomst openen.

Belangstellenden kunnen advies inwinnen van energie-experts om zo meer inzicht te krijgen hoe zij hun energiesituatie kunnen verbeteren. Met tips, uitleg en een gratis informatiepakket kunnen bezoekers vervolgens hun eigen energierekening verlagen. Vervolgens kunnen zij op een makkelijke manier deze informatie doorgeven aan buren, vrienden, kennissen en familie.
De bijeenkomst is een initiatief van alle energiecoöperaties door heel Nederland. Zij hebben geen winstoogmerk en geven puur vanuit een maatschappelijk belang onafhankelijk advies. 

De bijeenkomst vindt plaats op 19 november van 13.00 tot ongeveer 15.00 uur in de gymzaal op de Mereveldlaan 3 in de Meern. Aanmelden is niet nodig. Op www.samendewinterdoor.nu kun je zien welke bijeenkomst bij jou het meest in de buurt is. 

 

 

Cookieinstellingen