Armbandjes voor het goede doel

Foto: Sanne Ruiter

Drie middagen lang heeft groep 8-leerling Sanne Ruiter van basisschool De Ridderhof samen met 150 andere leerlingen van de school armbandjes gemaakt voor het goede doel.

Sanne is jong ondernemer en had het idee om voor de leerlingen van de Taalschool Leidsche Rijn (die samen met De Ridderhof in het gebouw zitten) armbandjes te maken. We kennen allemaal de uit Oekraïne gevluchte leerlingen, maar op de Taalschool zitten leerlingen uit zestig landen. Sommige van hen zijn net als de Oekraïense leerlingen gevlucht uit oorlogsgebied, alle leerlingen werken hard om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen, voordat ze in het reguliere basisonderwijs instromen.

Directeur Emile Vermeulen vindt dit initiatief van Sanne een supergoed idee en steunt dit project van harte. De Taalschool was blij verrast. In totaal zijn meer dan 180 armbandjes gemaakt, in de Oekraïens geel-blauw en in alle kleuren van de regenboog.

U kunt een armbandje ‘doneren’ aan een leerling van de Taalschool voor 1 euro. Het geld gaat naar Stichting Vluchteling (giro 999), de Taalschoolleerlingen ontvangen de armbandjes. Op www.bedels-kralen.nl vindt u meer informatie.

 

Cookieinstellingen