Softbalster Yfke Romney uit Leidsche Rijn geselecteerd voor “Koninkrijksteam”

Foto: W. Philippo

Dit jaar is het Europees Kampioenschap softbal voor meiden tot 15 jaar (u15) in Nederland. Yfke Romney uit Leidsche Rijn is geselecteerd voor het “Koninkrijksteam”, zoals dat in het honk- en softbal wordt genoemd.

Het is een lange en intensieve selectieprocedure geweest van 3 maanden met een trainingsweek tegen Tsjechië als hoogtepunt. “Iedere week vielen er één of twee meiden af, dus toen ik bij de definitieve selectie zat, was ik superblij en trots,” zegt Yfke.

Yfke denkt dat haar enthousiasme en liefde voor het spel haar grootste talenten zijn: “Ik geniet ontzettend van alles bij softbal. Daarnaast heb ik als pitcher een harde worp. En tot slot ben ik snel op de honken. Ik weet daarom de tegenstander altijd wel onder druk te zetten.”

De dertienjarige softbalster begon op haar 5e bij UVV met beeball en softbal. Sinds dit seizoen speelt ze bij Hoofddorp Pioniers: “Ik heb jaren met veel plezier bij UVV gespeeld. Mijn vriendinnen spelen er en het is om de hoek. Maar dit jaar was er geen junioren dubbels team, dus moest ik helaas buiten UVV kijken.”
Die zoektocht bracht haar dus bij de Pioniers uit Hoofddorp. Daar speelt ze als pitcher en korte stop in de hoogste junioren competitie. “Ik speel met plezier bij Pioniers, maar ik hoop toch ooit weer terug te keren bij UVV.”

Het EK zal van 18 t/m 23 juli plaatsvinden in Enschede. Vanaf 14 juli start het u15 team met de voorbereiding op het toernooi. Softbal grootmachten Tsjechië en Italië zijn ongetwijfeld de grootste tegenstanders van Oranje. Yfke is van plan ervan te genieten. “Het wordt heftig, want Italië en Tsjechië hebben sterke teams. Tegen de laatste hebben we anderhalve maand geleden een reeks oefenwedstrijden gepeeld. Zij waren op dat moment sterker dan wij. Maar wij zijn als team gegroeid en gaan er vol voor!”

 

Reacties

Cookieinstellingen