Kunstvakantieweek 2022: Tiny House

Foto: De Vrijstaat

Van 15 t/m 20 augustus organiseert De Vrijstaat de jaarlijkse Kunstvakantieweek. Dit jaar is de titel van de week ‘Tiny House’, waarmee  een week lang kleine huizen onderzocht worden met grootse kunst. De aanmeldingen zijn geopend. Lees hieronder meer en reserveer je plek op tijd.

Tiny House: klein huis. Steeds meer mensen ontwerpen en bouwen zelf hun eigen veilige plek. In het bos, op het strand, alleen of juist met anderen. Op wielen of in het gras, hoog in de boom of vlakbij het water. Het kleine geeft ons een groots gevoel.

‘In de Kunstvakantieweek 2022 onderzoeken we kleine huizen in de breedste zin van het woord. Met verschillende kunstenaars maken we maquettes, tenten en boomhutten voor onszelf, of kleine woningen voor kleine wezens, zoals insectenhotels en vogelhuisjes. Vijf dagen lang werken we met verschillende kunstenaars aan ons eigen mini-dorp. Als afsluiter geven we een grote housewarming, waar bezoekers onze bouwsels kunnen bewonderen. Welkom thuis!’

Praktische informatie

Maandag 15 t/m zaterdag 20 augustus
De Kunstvakantieweek bestaat uit een dagprogramma van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. De deelnemers overnachten thuis. Op zaterdag 20 augustus is er een openbare presentatie waar de kinderen, jongeren en kunstenaars hun werk tonen.

Voor 8 t/m 15 jaar
De kinderen en jongeren worden ingedeeld in verschillende groepen (8,9,10 / 10,11,12 / 11,12+) en werken gedurende de week met diverse kunstenaars. Alle kunstdisciplines komen aan bod.

Kosten

Deelname aan de Kunstvakantieweek kost 285 euro. Deze prijs is voor het complete programma van maandag t/m vrijdag + de eindpresentatie op zaterdag. Het is mogelijk om (een deel van) de deelnamekosten met de U-pas te betalen, of om eerst een aanbetaling te doen van 130 euro. Neem hiervoor contact met ons op via [email protected]

In 2022 is het jaarthema bij De Vrijstaat ‘Bouwen en Wonen’. Dit jaar heeft Utrecht 900 jaar stadsrechten, is onze eigen Vrijstaat-boerderij volop in verbouwing en kun je onze doe-expo De Bouwkeet (6+) bezoeken. De Kunstvakantieweek sluit aan op dit thema.

Reacties

Cookieinstellingen