Baby steenuilen zijn uit hun nest gestolen

Foto: H. de Rooij/ gemeente Utrecht

Baby steenuilen zijn uit hun nest gestolen in Leidsche Rijn. Dat meldt een boze stadsecoloog op sociale media.

De vijf jonge steenuilen zaten in een uilenkast. Er was een speciale ‘martersluis’ aangebracht bij de kast en er zijn geen sporen van roofdieren aangetroffen. Echter is wel het pad naar het nest platgelopen. ‘Dat duidt op roof’, zegt de ecoloog.

Vorig jaar is dezelfde kast ook al leeggeroofd ondanks dat de exacte locatie geheim wordt gehouden. Het vermoeden is dat personen die een uil als huisdier willen hebben of willen verkopen de daders zijn. Er wordt gekeken of er aangifte kan worden gedaan.

In 2014 was nog slechts één steenuilkoppel over in Máximapark, maar gelukkig zijn de afgelopen jaren meerdere uilen geboren.

Cookieinstellingen