Hardlopen op Hemelvaartsdag

Foto: Loop van Leidsche Rijn

Hebt u zin in een sportieve Hemelvaartsdag? Op 26 mei kunt u op het evenemententerrein van het Máximapark meedoen met de Loop Van Leidsche Rijn, de Lint-Wurmpie Run en de Abrona Loop. Door Lisette Oorschot

Op het evenemententerrein in het Máximapark is de start/finish-locatie van alle afstanden, waaronder de nieuwe hoofdafstand: de halve marathon. Ook de andere onderdelen, waaronder de 10 km en 5 km van De Loop van Leidsche Rijn, de Abrona Loop en de diverse afstanden van de Lint-Wurmpie Run beginnen en eindigen daar. Met een groep hardlopers kun je meedoen aan de ‘Team Loop’. Hiermee is het een loopevenement voor jong en oud.

Halve marathon De Loop van Leidsche Rijn

De Halve van De Loop van Leidsche Rijn is al een aantal jaren een begrip in Leidsche Rijn. Toch heeft de organisatie besloten om na alle coronalockdowns deze afstand te wijzigen naar een Halve Marathon van 21,1 km.

Abrona Loop

De Abrona Loop is een hardloopwedstrijd speciaal voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Iedereen met een (verstandelijke) beperken kan hier dus aan meedoen. Het maakt niet uit waar u woont of door welke organisatie u wordt begeleid. Bij de Abrona Loop zijn er twee afstanden: 1 of 2 km.

Lint-Wurmpie Run

Kinderen in de leeftijd van 3 t/m 14 jaar kunnen meedoen met de Lint-Wurmpie Run. Ook hier zijn weer meerdere afstanden die gelopen kunnen worden. Kinderen van 3 tot 4 jaar kunnen 500 meter lopen samen met hun ouders/verzorgers. Voor de leeftijd van 4 t/m 8 jaar kan er 1 km afgelegd worden. 6 t/m 11-jarigen kunnen 2 km lopen en in de leeftijd van 11 t/m 14 jaar is de afstand 2 of 3 km.

Tot maandag 23 mei kunnen mensen zich nog inschrijven voor één van drie hardloopwedstrijden. Meer informatie over het loopevent en inschrijven is te vinden op www.deloopvanleidscherijn.nl

Goede doel

Duchenne Heroes, team Vliegende Herten uit De Meern, is dit jaar wederom het goede doel van De Loop van Leidsche Rijn en de Lint-Wurmpie Run 2022. Tijdens de inschrijving van een onderdeel van dit event, in het inschrijfformulier, kunnen mensen een bedrag doneren. Het opgehaalde geld gaat naar het Duchenne Parent Project, een stichting die wordt gerund door ouders van kinderen met Duchenne. Deze stichting steunt onderzoek naar behandelmethoden en medicijnen en controleert zelf hoe het door hun geïnvesteerde geld gebruikt wordt.

Duchenne is een progressieve spierziekte, die voornamelijk bij jongens voorkomt en die tot nu toe niet is te genezen of te behandelen. De ziekte wordt vaak ontdekt rond de leeftijd van 4 jaar en breekt langzaam de spierkracht af. Dit komt door een storing in het gen dat eiwitten aanmaakt. Hierdoor wordt er geen spierkracht aangemaakt door het lichaam en neemt de levensverwachting af. Om snel een behandelmethode en een medicijn voor deze ziekte te bewerkstelligen is onderzoek nodig.

Team Vliegende Herten, een mountainbike team dat ontstaan is uit vrijwilligers van het brandweerkorps uit De Meern, fietst dit jaar voor de derde keer de Duchenne Heroes. Een mountainbike tocht van 500/700 km lang over onverhard terrein door 5 landen over bergen en door dalen (Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland om te finishen in Venlo). Een zware beproeving waarbij door de deelnemende teams zoveel mogelijk sponsorgeld wordt opgehaald.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen