Bouw van extra huisvesting Willibrordschool gestart

Foto: L. Oorschot

Nadat de plannen voor de uitbreiding van de school enige vertraging hebben opgelopen door vleermuizennesten, is het terrein voor de extra huisvesting nu klaargemaakt door de aannemer. Door Lisette Oorschot

De Willibrordschool in Vleuten is te klein geworden. Het aantal leerlingen is de afgelopen jaren flink gegroeid. Daarom wordt de school aan de Pastoor Ohllaan verbouwd. De school wordt groter, zodat alle leerlingen in het hoofdgebouw les krijgen. Tot die tijd heeft de Willibrordschool tijdelijke ruimte nodig op andere plekken, zoals aan de Hindersteinlaan. Op deze locatie stond al een tijdelijke huisvesting, maar daar komt er dus nog één extra bij. 

Extra huisvesting 

Op dit moment staan er 4 tijdelijke lokalen aan de Hindersteinlaan. Met de komst van de extra huisvesting worden hier 6 lokalen aan toegevoegd en dit zal voor een periode van ongeveer 1,5 jaar zijn. Tot aan de zomervakantie kunnen de kinderen dit terrein gebruiken om buiten te spelen. De komende tijd worden de kabels en leidingen aangelegd en wordt de fundering gestort. Na de zomervakantie wordt de tijdelijke huisvesting geplaatst. De verwachting is dan dat komend schooljaar 2022/2023 de leerlingen hun intrede kunnen doen in de nieuwe tijdelijke huisvesting. 

Uitbreiding Willibrordschool Pastoor Ohllaan

Het huidige gebouw aan de Pastoor Ohllaan wordt uitgebreid. Er wordt ruimte gemaakt door een deel van de school te slopen. Naast de Willibrordschool komt er in de nieuwbouw ook een kinderopvang die onderdeel is van Kindercentra Midden Nederland ‘Kind & Co’. Daarmee kunnen kinderen van 0 tot en met 12 jaar in dit gebouw terecht voor kinderopvang en school volgens hetzelfde gedachtegoed. Er wordt plek gemaakt voor 12 lokalen met ruimte voor kinderopvang en buitenschoolse opvang.

In oktober 2022 wordt gestart met de sloop en uitbreiding van een deel van het schoolgebouw. Een jaar later in december wordt de Willibrordschool aan de Pastoor Ohllaan opgeleverd. Na de kerstvakantie van 2023 vertrekken de kinderen uit de tijdelijke huisvesting naar hun verbouwde schoolgebouw en wordt de tijdelijke huisvesting verwijderd. 

Maximum

De gemeente Utrecht en de Willibrordschool hebben afgesproken dat het aantal leerlingen van de school een maximum krijgt. Het aantal leerlingen van De Willibrordschool groeit de komende jaren nog iets, maar zal daarna minder worden. Hierdoor krijgen alle leerlingen uiteindelijk les in hetzelfde schoolgebouw.

Cookieinstellingen