Oranje Huis: nieuwe opvanglocatie bij huiselijk geweld in Parkwijk

Foto: Moviera

Oranje Huis, een nieuwe opvanglocatie bij huiselijk geweld in Parkwijk wordt in gebruik genomen. Op 29 maart opent Moviera Utrecht de locatie aan de Verlengde Houtrakgracht 596 in Parkwijk. Hier worden cliënten en kinderen opgevangen die het te maken hebben met huiselijk geweld of mensenhandel. Er wordt zowel crisisopvang als vervolgopvang geboden.

De nieuwe, moderne opvang bestaat uit 42 moderne woon- en slaapunits. Er kunnen ongeveer 40 volwassenen en tot 50 kinderen in alle leeftijdscategorieën opgevangen worden. Naast de woon- en slaapunits zijn er verschillende gezamenlijke ruimten binnen en buiten om te spelen, te ontmoeten en te ontspannen.

Inmiddels zijn de cliënten, hun kinderen en de hulpverleners naar de nieuwe locatie, een zogenaamd ‘Oranje Huis’, verhuisd. Directeur Eva Scholte licht toe waarom Moviera voor deze naamvoering kiest. Eva: “De naam Oranje Huis verwijst naar de kleuren van een stoplicht. Bij groen is geen sprake van gevaar. Bij rood is de situatie zo geëscaleerd dat het slachtoffer in groot gevaar is en er geheime opvang noodzakelijk is. Oranje valt daar tussenin: er is sprake van huiselijk geweld, maar de situatie is niet uitzichtloos. Het doel van het Oranje Huis is het stoppen van geweld, niet per se het beëindigen van de relatie. Dat sluit goed aan bij de brede hulpverlening die Moviera ook ambulant biedt, zoals Samen Geweldloos Verder en Take a Break.”

Reacties

Cookieinstellingen