Meer rekening houden met ‘bodemleven’ bij werkzaamheden

Foto: RDN

Op 27 januari is in de gemeenteraad de motie aangenomen om voortaan meer rekening te houden met bodemleven tijdens werkzaamheden. Vooral voor het behouden van boomwortels is dit van belang.

De motie is ingediend door de Partij voor de Dieren. In het najaar was gebleken dat tijdens werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel in De Meern boomwortels beschadigd zijn. Als gevolg daarvan zijn er een twintigtal bomen gekapt. Dergelijk voorvallen hebben zich voorgedaan op meerdere plekken in de hele stad wanneer er kabels en leidingen zijn vervangen of aangelegd.

Door de motie zal er in de toekomst gezorgd worden dat het ‘bodemleven’ beschermd dient te worden. Tot het bodemleven wordt het hele ecosysteem gerekend aan bacteriĆ«n, schimmels, nematoden en meer organismen. Dit bodemleven draagt bij aan de gezondheid van bomen en planten in onze openbare ruimte.

De partij vraagt in de Visie Ondergrond: ‘het beleid voor bodemleven uit te werken en ambities en maatregelen voor de bescherming van het bodemleven op te nemen’, opdat verstoring van het bodemleven beperkt blijft.

Reacties

Cookieinstellingen