Voorlopig geen uiting van religie mogelijk voor BOA’s

Foto: LRN

Utrecht wordt toch niet de eerste grote stad in Nederland waar handhavers een hoofddoek of een keppeltje mogen dragen als ze in uniform zijn. Ondanks dat afgelopen november een motie door de gemeenteraad hiervoor is aangenomen, is er voorlopig geen uiting van religie mogelijk voor BOA’s.

Een flinke meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad vond dat de stad moest uitkomen voor diversiteit en inclusiviteit. Handhavers en toezichthouders zouden naast het uniform een uiting mogen geven van religie, door middel van bijvoorbeeld een hoofddoek of een keppel.

Gezien echter het onderwerp in de landelijke politiek besproken wordt, en er mogelijk nationale wetgeving volgt, zegt burgemeester Dijksma dit te willen afwachten.

Lees ook het vorige bericht hierover:

Utrecht eerste stad waar BOA’s hoofddoek of keppeltje mogen dragen

Cookieinstellingen