De Vrijstaat boerderij wordt verbouwd

Foto: Gemeente Utrecht

Al ruim 10 jaar maakt kunstwerkplaats De Vrijstaat met succes gebruik van de monumentale boerderij aan de Hof van Monaco 3. Het gebouw is toe aan vernieuwing. De aannemer start begin december met het grondig renoveren en verduurzamen van het gebouw. Deze aannemer heeft de nodige ervaring met het opknappen van (rijks)monumenten. De werkzaamheden duren ongeveer 10 maanden.

De gemeente wil dat de boerderij nog lang gebruikt kan worden als cultuurhuis waar kinderen, jongeren en kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Het gebouw bestaat uit een boerderij, een hooiberg en een wagenschuur. De meeste renovatiewerkzaamheden vinden plaats in de boerderij.

Dit is wat ze gaan doen:

Duurzamer maken van de boerderij door het dak en de vloer te isoleren
De boerderij opwarmen
De boerderij opnieuw inrichten
Tijdens de werkzaamheden:
Rekening houden met de erfgoedwaarden van het rijksmonument
Aandacht voor planten en dieren:
Plaatsen op korte termijn een aantal tijdelijke nestkasten op het naastgelegen zomerhuis
Er vindt in het voorjaar opnieuw een vleermuizenonderzoek plaats

Reacties

Cookieinstellingen