Nieuwe spelers welkom bij theatergroep Maarssen ‘32

Foto: Maarssen 32

Theatergroep Maarssen ’32 viert haar 90e verjaardag met een voorstelling over een historische gebeurtenis in de Vechtstreek. De vereniging biedt in de voorstelling plaats aan een beperkt aantal nieuwe spelers. Op maandag 3 januari starten de wekelijkse repetities in het nieuwe clubgebouw in Maarssen.

Het 90-jarig jubileum wordt gevierd met een voorstelling over het Rampjaar 1672 in juni 2022. De gevolgen waren in de Vechtstreek enorm. In het rampjaar werd de Republiek der Nederlanden aangevallen door grootmachten Engeland, Frankrijk en de bisdommen Münster en Keulen. Toen Lodewijk XIV Amsterdam niet kon innemen, omdat de Hollandse Waterlinie in werking werd gezet, heeft hij op zijn terugtocht vele buitenplaatsen en dorpen aan de Vecht verbrand en gemoord en geplunderd.

Dit stukje geschiedenis en de hoofdrolspelers, Zonnekoning Lodewijk XIV, Willem III en Bommen Berend, bieden veel inspiratie voor een eigentijdse locatievoorstelling met theatrale personages, muziek, zang en dans. Schrijver en regisseur Thomas van der Ham (van de succesvolle voorstelling Johan van Oldenbarnevelt) maakt er samen met Maarssen ‘32 vast weer een sprankelende geschiedenisles van om nooit te vergeten. De voorstelling wordt in juni 2022 gespeeld, waarschijnlijk op een zeer bijzondere locatie aan de Vecht.

Nieuwe spelers welkom

In de jubileumvoorstelling wordt plaats geboden aan enkele nieuwe spelende leden: vrouwen tot ca 40 jaar en mannen. Hiermee komt het spelersbestand wat beter in balans. Op maandag 3 januari 2022 van 19.30 tot ca 22.00 uur is de eerste bijeenkomst / repetitie in Maarssen. Vervolgens wordt er elke maandag gerepeteerd in onze nieuwe huisvesting op de Lage Weide. De regisseur gaat samen met de spelersgroep invulling geven aan de voorstelling. Belangstelling om mee te spelen? Stuur dan een mail aan: [email protected]

Nieuwe huisvesting

Na een intensieve zoektocht na de alles verwoestende brand in maart vond de theatergroep een nieuwe plek, met ruimte voor repeteren, techniek- en decorbouw en voor opslag. Inmiddels zijn de spullen er bijeen gebracht, waaronder de mooie collectie kostuums die bij elkaar is gesprokkeld. Het is anti-kraak. Om die reden houdt de groep haar ogen en oren open voor een meer permanente oplossing. Daarnaast ijvert Maarssen ’32 voor een structurele plek voor cultuur en podiumkunst in de gemeente Stichtse Vecht.

Reacties

Cookieinstellingen