Taal Doet Meer zoekt vrijwillige mentoren voor basisscholieren

Foto: Taal Doet Meer

Stichting Taal Doet Meer biedt met vrijwilligers taalondersteuning aan anderstalige Utrechters. Taal heb je immers voor alles nodig. Om goed mee te kunnen komen op school, om naar de dokter te gaan, om boodschappen te doen en nog veel meer.

Veel kinderen kunnen positieve aandacht en tijd van een vrijwilliger goed gebruiken om beter mee te kunnen komen op school. Bij het project Taalmentoraat kun jij hieraan bijdragen. Taal Doet Meer zoekt vrijwilligers die een kind uit groep 5 tot en met 8 willen ondersteunen met de Nederlandse taal.
Als vrijwillige taalmentor kom je wekelijks thuis bij een Utrechtse basisschoolleerling (groep 5-8) uit een anderstalig gezin. Jullie werken samen 1,5 tot 2 uur per week aan de Nederlandse taal. Je focust op taalvaardigheid en taalplezier door op een laagdrempelige manier met elkaar aan de slag te gaan met Nederlands. Jullie kunnen bijvoorbeeld taalspelletjes spelen, samen een boek lezen of naar de bibliotheek gaan.

Voel jij je aangesproken en lijkt het je leuk om je in te zetten voor gelijke kansen voor ieder kind? Meld je aan als taalmentor door te mailen naar Anandi via [email protected]

Reacties