Goede voornemens: 12 druiven, 12 gangen, 12 wensen voor het nieuwe jaar. Interactief theater.

Foto: LRN

Sinds 2012 speelt het NUT jaarlijks een zomervoorstelling met diner op een bijzondere locatie in Utrecht Leidsche Rijn. In januari 2022 voegt het NUT daar met Goede voornemens een wintertraditie aan toe. In Podium Hoge Woerd zetten ze de zaal naar eigen hand: de tribune maakt plaats voor lange tafels, met in het midden een podium voor artiesten en chef-kok Jasper Kaan van restaurant De Klub uit Utrecht.

Het theater van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) is niet om naar te kijken, maar een aanleiding om met elkaar te praten. En dan het liefst over de toekomst. In 2021 ging en gaat dat gesprek steeds over (de toekomst van) werk. Het wordt gevoerd met zoveel mogelijk verschillende mensen: trouwe NUT-fans, nieuwe bezoekers, FNV-leden, CEO’s, studenten mechatronica, mensen uit de buurthuizen van Leidsche Rijn, basisschoolleerlingen, wetenschappers en nog veel meer. In Goede voornemens komt alles samen als slotspektakel van een jaar lang theater over de toekomst van werk en vooral een dosis inspiratie om het nieuwe jaar goed mee in te gaan.

Twaalf druiven (Doce uvas) is een Spaanse traditie op oudejaarsavond. Bij elke klokslag om middernacht wordt een druif gegeten voor geluk in het nieuwe jaar. Goede voornemens is een zinnenprikkelende, warme theateravond aan lange tafels, geïnspireerd op dit Spaanse gebruik. Twaalf theatrale gangen van acts, muziek en meer om je vingers bij af te likken. En bij vier van die gangen horen ook nog eens de heerlijkste gerechten.

De toekomst van werk

Werken is van levensbelang. Doe je het niet puur om rond te komen dan doe je het wel voor ambitie, een nuttig gevoel, sociale contacten, ontwikkeling, rijk worden, idealisme… Hoe gaan we om met de uitdagingen die technologie, automatisering en robotisering ons voor de voeten werpen? Wat voor verschuivingen kunnen we verwachten op het gebied van tijdsdruk? Wie profiteert het meest van baankansen, innovatie en veranderingen in werk-privé balans?

Over de Klub

De Klub is een restaurant voor lunch en diner in de creatieve broedplaats Vechtclub XL in Utrecht. De Klub bouwde in korte tijd een bijzondere reputatie op. Naast het heerlijke eten, gebaseerd op de klassieke Europese keuken met Aziatische en Scandinavische invloeden, kan je ook echt niet om het Klubgevoel heen: in De Klub ben je uit en thuis, thuis en uit.

Het NUT & Podium Hoge Woerd > Theater-superkrachten in Utrecht Leidsche Rijn

‘Verbeter de wereld, begin bij je buurt’: onder dat motto zetten Podium Hoge Woerd en het NUT zich samen in voor theater voor iedereen. Sinds het najaar van 2020 werken de instellingen aan het leren kennen en betrekken van bewoners uit Utrecht Leidsche Rijn die niet of nauwelijks naar theater gaan. De twee nieuwsgierige theaterbrengers van de nieuwe stad dragen er samen zorg voor dat een diverse en inclusieve dwarsdoorsnede van de wijk wordt bereikt en betrokken bij al het moois dat ze te bieden hebben. Dit is mogelijk met steun uit een speciale regeling van het Fonds Podiumkunsten. Bij Goede voornemens wordt een groot aantal nieuwe theaterbezoekers uitgenodigd; mensen voor wie theater een niet-vanzelfsprekende vrijetijdsbesteding is.

Te zien: woensdag 12 t/m zondag 16 januari 2022

Aanvang: 18:00 uur

Locatie: Podium Hoge Woerd

Tickets (inclusief 4 gangen diner): 55 euro (jongeren < 30 jaar 25 euro) via podiumhogewoerd.nl

Reacties

Cookieinstellingen