Verkerk niet sinds 1636 bakker maar al sinds 1621

Foto: Verkerk

Dat bakkerij Verkerk al heel lang meegaat wist iedereen al. Op alle verpakkingen staat immers de datum vermeld van 1636. Maar dat de bakkerstraditie nog langer in de tijd teruggaat, was voor de bakker zelf ook een verrassing.

Een historicus ontdekte dit feit recent naar aanleiding van een lezing over de geschiedenis van de bakkerij. In een akte uit 1621 staat het huwelijk vermeld van Cornelis den Bakker en deze heer kreeg een zoon die zich Verkerk noemde.

De bakkerij zoals velen hem uit De Meern kennen ligt aan de Zandweg. Daar was tot voor enkele jaren geleden ook een winkel. Tegenwoordig zijn er winkels in Mereveldplein en Vleuterweide met in totaal 28 medewerkers. Vader Kees en zijn zoon Rick zijn de negende en tiende generatie bakker.

Het aanpassen van de datum wordt wel nog een klusje.

 

Reacties

Cookieinstellingen