Lekker crossen in Vleuterweide: fiets pumptrack geopend

Foto: Geert Lommers

In 2020 begonnen de broers Vince en Morris uit Vleuterweide een petitie voor een pumptrack bij hen in de wijk. Er was al een crossbaantje, maar die was weinig uitdagend. Een pumptrack, een BMX-achtige baan met hoge kombochten en ‘bumps’, waar je met een flinke vaart overheen kan met allerlei soorten fietsen, steps en zelfs met een rolstoel, dát is wat de broers wilden.

SportUtrecht organiseerde op vrijdagochtend 12 november – de dag van de opening van de pumptrack – een clinic voor een aantal scholen in Vleuterweide. Bij Sporthal De Weide Wereld was de mobiele pumptrack neergelegd waar zo’n 250 basisschoolkinderen met veel plezier gebruik van maakten. Deze duurzame fietsbaan van gerecycled plastic wordt steeds vaker ingezet om jeugd en jongeren enthousiast te krijgen voor de BMX en fietsen in zijn algemeenheid. In de middag volgde de officiële opening van pumptrack Vleuterweide in aanwezigheid van Maarten van Ooijen – wethouder Sport Gemeente Utrecht.

Door initiatieven zoals in Vleuterweide en met de inzet van de mobiele pumptrack blijft het naar verwachting niet bij één permanente pumptrack in de stad. Zo ontstaat er een steeds completer aanbod van ‘urban’ voorzieningen naast bijvoorbeeld de reeds bestaande Cruyff-courts, Krajicek-playgrounds, skatebanen en urban-dancegrounds. Zo komt de Utrechtse jeugd steeds beter en completer in beweging.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen