Máximapark ontvangt Green Flag Award

Foto: Máximapark

Het Máximapark heeft het keurmerk de Green Flag Award ontvangen. Een groot compliment aan alle vrijwilligers in het park en de verschillende partners van het park. Het keurmerk laat zien dat het park voldoet aan belangrijke kwaliteitsnormen zoals gastvrijheid, goed onderhoud en veiligheid.

De jury waardeert het park als een heel gastvrij park, met veel verschillend aanbod voor verschillende mensen en interesses. De vrijwilligers van de Vlinderhof, van Landschapsbeheer Vleuten-De Meern in de Buitenhof en de Vrienden van het Máximapark in de Binnenhof krijgen ook een pluim van de jury. Speciaal indruk maakte Máximapark op de jury met het innovatieve ‘Parkberaad’-model, waarin vrijwilligers (bewoners uit omliggende wijken) en medewerkers van de gemeente evenveel invloed hebben op de manier waarop het park wordt beheerd en ontwikkeld.

Noortje Voulon, voorzitter van het Parkberaad van het Máximapark: “We zijn enorm blij dat we als een van de eerste parken in Nederland de Green Flag Award hebben ontvangen. Dit laat zien dat we goed bezig zijn met het Máximapark. We hebben een uitgebreid beheerplan en maken goede afspraken tussen vrijwilligers en medewerkers van de gemeente. We blijven samenwerken om onze hoge standaarden behouden en het Máximapark nog aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers.”

Green Flag Award

De Green Flag Award erkent en beloont goed beheerde parken en groene ruimten, waarmee de standaard wordt gezet voor het beheer van recreatieve buitenruimtes. Een park dat voor de Green Flag Award in aanmerking wil komen moet zich laten beoordelen op acht criteria: welkom, veiligheid, netheid, milieu, biodiversiteit, betrokkenheid van de gemeenschap, communicatie en management. Dit jaar viert de Green Flag Award z’n 25-jarig jubileum. Oorspronkelijk begonnen in Engeland, maar inmiddels is het Green Flag-keurmerk uitgereikt aan ruim 2000 parken in 16 verschillende landen. In Nederland krijgt het Enschedese Abraham Ledeboerpark al jaren het keurmerk. En nu dus ons Utrechtse Máximapark.

Reacties