Restaurant Waku Waku: gemeente komt met update

Foto: LRN

De gemeente plaatste de volgende update wat betreft de demonstratie van gisteren bij Waku Waku op het Vredenburg.

Na een gesprek dat vanmiddag tussen de gemeente en de ondernemer van de gesloten horeca-gelegenheid op het Vredenburg is gevoerd, is het restaurant dicht gebleven voor gasten die volgens de landelijke richtlijnen moeten worden gecheckt op het corona toegangsbewijs.

Wel heeft de ondernemer een loket voor afhaal geopend in een toegangsdeur, overigens niet de deur waarvan vanochtend de sloten door de gemeente zijn vervangen. Het pand is nog toegankelijk voor de eigenaar en personeel.

Vanavond ontstond een demonstratieve uiting met zo’n 300 personen rondom de gelegenheid. Demonstreren is een grondrecht dat de gemeente zo veel mogelijk faciliteert. De sfeer was over het algemeen goed. Wel kwam de verkeersveiligheid enige tijd in het gedrang omdat er mensen op de busbaan stonden. Een aanwijzing van de burgemeester om de busbaan vrij te maken werd goed opgevolgd. De demonstranten zijn rond 23:00 uur vertrokken.

Reacties