Laatste dag om te tekenen voor referendum woningbouw

Foto: LRN

Inwoners van onze gemeente hebben enige tijd geleden een petitie gestart voor een raadgevend referendum over het raadsbesluit ‘Utrecht dichtbij: de tienminutenstad; Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040 (RSU 2040). Vandaag kan er nog getekend worden.

De inwoners willen meepraten over het beleid van de gemeente wat betreft de geplande woningbouw tot 2040. Het plan is om lege delen in de stad te vullen met woningbouw. Om een referendum te kunnen houden zijn er tienduizend handtekeningen nodig.

Ook de actiegroep Buren van Rijnenburg en Reijerscop steunt de petitie voor een referendum: ‘Het College kiest met de RSU 2040 voor binnenstedelijke woningbouw van 60.000 woningen tot 2040 en schuift woningbouw in Rijnenburg op de lange baan. Het stadsbestuur wil met de Ruimtelijke Strategie Utrecht (RSU) 2040 de stad enorm laten groeien, zonder onderbouwing van effecten of betaalbaarheid. Daarom willen wij een referendum over de RSU.’

Tekenen kan hier

Zie ook inwoners vragen raadgevend referendum

 

Reacties

Cookieinstellingen