Steiger Haarrijnse plas wordt niet hersteld

Foto: Nijhoff

Aan de hand van het bericht van vorige week Rollen naar de Haarrijnse plas? Vergeet het maar over de ontoegankelijkheid van de Haarrijnse plas, heeft gisteren een aantal partijen van de gemeenteraad vragen gesteld aan wethouder Verschuure.

Woordvoerder voor de partijen Dimitri Gilissen wilde een verklaring krijgen voor de handelswijze van de gemeente. Waarom is de steiger naar de plas onderbroken? Waarom zijn toegangspaden afgesloten met hekken?

De wethouder zei dat de steiger onderbroken is vanwege klachten van bewoners. De klachten zouden gaan over (brom) fietsers die via deze weg een makkelijke toegang vonden naar het strand. De wethouder stelde voor de steiger niet in oude staat te herstellen, maar dertig meter verderop een pad te realiseren die naar het uiteinde van de steiger leidt. Dit pad zou dan voor iedereen toegankelijk worden. Volgens Gilissen zou dit andere pad dan ook weer door fietsers gebruikt kunnen worden en zou het alleen een extra omweg voor rolstoelgebruikers betekenen. Wethouder Verschuure zegt er nog naar te willen kijken.

Naast de toegangsweg die met een hek is afgesloten voor auto’s komt er wel een extra pad en de steile opgang naar de gehandicaptentoilet wordt aangepast. Ook wil de wethouder zorgen voor een tweede pad langs Key West.

Rollen naar de Haarrijnseplas? Vergeet het maar

Cookieinstellingen