Pilotvoorstellingen bij Podium Hoge Woerd

Foto: Podium hoge woerd

Van 19 tot en met 24 april openen Utrechtse podia eindelijk – tijdelijk – de deuren voor publiek. In heel Nederland vinden deze maand proefevenementen, ‘pilots’, plaats. Ook door TivoliVredenburg, De Helling, EKKO, Stadsschouwburg Utrecht en Podium Hoge Woerd wordt uitgeprobeerd hoe testen voor toegang bij corona proof programma in zijn werk gaat.

Testbewijs

Pilotbezoekers met een ticket moeten een negatief testbewijs laten zien om naar binnen te kunnen. Op www.testenvoortoegang.nl staat alles over dit proces en de deelnemende testlocaties. De coronaprotocollen blijven daarbij (voorlopig) gehandhaafd, dus ook de 1,5 meter. De concert- en voorstelling gebonden horeca mag wel open voor een drankje. Ook kunnen de zalen naar volle ‘coronacapaciteit’ worden benut. Een pilot is daarmee anders dan een Fieldlab: dat zijn (grootschalige) proefevenementen waarbij wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan. Hierbij worden doelbewust coronamaatregelen losgelaten; bij de pilots gebeurt dat niet. De verkoop is gestart.

Podium Hoge Woerd

19 april, 19.30 uur, Diederik Jekel – Orde in de Chaos
20 april, 19.30 uur, Laura van Dolron – De Nieuwe Laura
21 april, 19.30 uur, Eric Vloeimans Gatecrash

Reacties