Etalagekunstroute door Vleuten, De Meern en langs het Máximapark

Foto: M&M

Een leuk doel voor iedereen die telkens weer gaat wandelen tijdens deze lockdown en op zoek is naar leuke routes: de etalagekunstroute in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn. Georganiseerd door twee kunstenaars van kunstcollectief @Kunstlint.

Op 22 plekken kun je kunst in etalages bewonderen. Initiatiefnemers Marloes Wijtsma en Martha Goedings van @KunstLint zijn er trots op en blij dat het is gelukt om de route in korte tijd op te zetten. “Drie weken geleden besloten we iets te gaan doen in deze lockdown-periode, we wilden naar buiten, ons werk laten zien. Iets bieden aan de bewoners, en misschien ook aan de ondernemers, mensen in beweging zetten”, aldus het tweetal.

Vrijwel iedereen die ze belden, reageerde positief: Buurtcentrum de Schakel, Anafora, Castellum Hoge Woerd, drukkerij van Rooijen Grafisch, Lijstenmakerij ISgelijst, Brasserie De Brouwerij, Sterk Wonen, het Vereenigingsgebouw en de Historische Vereniging. Drukkerij van Rooijen ging aan de slag met affiches, visite- en prijskaartjes, en stak een flink aantal uren werk in de flyer met de route. “Het was een enorme klus, we wilden alle kunstenaars van @KunstLint een plek geven en er kwamen ook vijf gastexposanten bij.”

Deelnemende kunstenaars zijn Hannie Rieuwerts, Renata Nieuwenhuizen, Roos Wissink, Irene de Kroon, Cecile Reijnders, Ineke Out, Faranak Nourbakhsh, Gera Leenman, Mathea Boogert, Marloes Wijtsma en Martha Goedings. Gastexposanten zijn Ate von Hes, Engel Pluck, Andrea Bakker, Ineke Schipstra en Bernadette Sterk.

Route

De etalagekunstroute is bedoeld om van buitenaf de kunst te bekijken, dus coronaproof. De route loopt in Vleuten vanaf de Schoolstraat langs kapper Ad van Zoeren, Centrum Phoenix, lijstenmakerij ISgelijst, woonhuis nr 37, buurtcentrum de Schakel, naar de Dorpsstraat. Daar gaat ie langs De Lange Doe-het-zelf, Bouhuijzen Wonen, de Historische Vereniging in de Broederschapshuisjes. In de Odenveltlaan gaat de route langs drukkerij van Rooijen Grafisch, Brasserie de Brouwerij (tevens voor koffie to go), naar Bakkerij Akkermans, en dan verder naar het Máximapark: naar Anafora (ook koffie to go), Het Atelier, Alendorperweg 10a en woonhuis nr 41, naar Castellum Hoge Woerd. In De Meern loopt de route langs Bloem 2.0, het Vereenigingsgebouw en KNAP! Leren en Meer aan de Zandweg en langs Sterk Wonen, Vintage Revival en HipEnzo aan de Meerndijk.

Reacties

Cookieinstellingen