Burgemeester Dijksma bezoekt Emmaus Parkwijk

Foto:

De nieuwe burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma was gistermiddag op bezoek bij kringloopwinkel Emmaus in Parkwijk voor de officiële lancering van de cadeaubonnen van Emmaus.

De burgemeester begreep heel goed dat ook de kringloopwinkels nu keihard hun best moeten doen om te overleven in deze coronatijd. Ze sprak met de coördinator van de woongroep en met een van de bewoners en ze kreeg het hele proces van inleveren tot verkoop uitgelegd.

Volle tas

Het leek de medewerkers van Emmaus in Parkwijk leuk om de allereerste cadeaubon aan de burgemeester aan te bieden, omdat ze tenslotte ook binnenkort verhuist van Amsterdam naar Utrecht. Maar zij had zelf een veel beter idee: ze doneerde een tas vol spullen aan Emmaus. Op Instagram postte Dijksma later nog en bericht over dit bezoek: “Een geoliede machine, zo mag je @emmausdomstadutrecht wel noemen. Spullen die mensen op één van de drie locaties in Utrecht brengen óf die van de grijper op de afhaalinzameling worden gered, krijgen na sortering een plek in de winkels. Winkels die vanwege de lockdown helaas dicht zijn. Emmaus loopt veel inkomsten mis. Geld dat wordt ingezet voor goede dingen, zoals de opvang voor thuislozen die op en rond de locatie in Parkwijk zit. Ik was er vanmiddag op werkbezoek en kreeg toelichting van de – stuk voor stuk zeer betrokken – medewerkers en vrijwilligers. Slim ondernemerschap en goed doen voor de stad gaan hier hand in hand. Wil je de organisatie een handje helpen deze lange winter door te komen? Dan kun je een tegoedbon kopen. Van harte aanbevolen.”

Lieve woorden van de burgemeester dus. En die cadeaubonnen zijn binnenkort te bestellen bij Emmaus, de webshop gaat bijna de lucht in.

Cookieinstellingen