“Dit moet niet te lang duren”

Foto: MB

Ondernemer Babette Boers zucht. “Dit moet echt niet te lang duren. We werken hartstikke hard voor weinig en de nieuwe voorraad stroomt binnen. Die willen we graag verkopen.”

Babette is eigenaar van modezaak House of Lena in Leidsche Rijn Centrum. In de tweeënhalf jaar dat ze de winkel heeft, heeft ze weliswaar een vaste klantenkring opgebouwd, maar de winkel groeit nog steeds. “Daar is mijn inkoop op gebaseerd. Vanochtend hebben we ook weer prachtige spullen binnengekregen die we nu via onze webshop proberen te verkopen. Maar eigenlijk heb ik deze winkel opgezet om service aan mijn klanten te kunnen verlenen. Dus helpen met leuke spullen te zoeken, adviseren, combinaties maken én om gezellig wat te drinken met de bezoekers van mijn winkel. Dat kan nu allemaal niet.”

Net buiten de regelingen

Babette vertelt dat ze net buiten alle regelingen van de overheid valt. De tegemoetkomingen van het Rijk zijn gebaseerd op eerder gedraaide omzetten, maar omdat ze toen nog in de opbouwfase zat met haar winkel zijn deze net te laag om voor subsidie in aanmerking te komen. Dat geldt voor de vaste lasten en voor de loonkosten van de medewerkers. “Ik doe het liever ook zelf, zonder overheidssteun. Ik ben voorstander van de eigen broek ophouden. En het lukt ook wel met de webshop, hoor. Maar heel lang moet dit niet duren.” Babette verwacht zelf dat de modewinkels nog wel even dicht moeten blijven. Ze hoopt op 1 april. Intussen is haar webshop wel bereikbaar: House of Lena webshop.

 

Reacties

Cookieinstellingen