HU-studenten trekken Leidsche Rijn in voor onderzoek naar geldzorgen

Foto: pixabay

Het lectoraat Schulden & Incasso van de Hogeschool Utrecht is in samenwerking met de gemeente Utrecht en Stichting Helden van de Wil, bezig met het onderzoeksproject ‘Achter de Voordeur.’ Hiervoor gaan studenten van verschillende opleidingen aan de Hogeschool Utrecht Leidse Rijn in om ervaringen en behoeften op te halen van mensen met geldzorgen.

Het doel is om op basis van deze kennis het traject naar hulp bij schulden te verkorten en inzicht te verkrijgen in hoe er in een vroegtijdig stadium passende hulp kan worden geboden. “Het is geen makkelijk onderwerp om over te praten: geld, of het gebrek eraan. Voor de Coronacrisis waren er al veel mensen met zorgen over geld, en door de crisis zijn het er nog meer geworden”, aldus Stans van den Broek, een van de studenten die meedoet aan dit project.

Geldzorgen

De Hogeschool Utrecht doet samen met studenten onderzoek naar de hulp die mensen met geldproblemen nodig hebben en hoe dit beter kan. In dit nieuwe jaar zijn de studenten in de wijk aanwezig. Stans: “Met de verhalen van buurtbewoners leren we meer over wat mensen met geldzorgen nodig hebben. We hopen dat mensen met ons in gesprek willen.” De studenten worden begeleid door onderzoekers van de Hogeschool Utrecht en weten goed hoe ze met vertrouwelijke informatie om moeten gaan. Issam, ook een van de deelnemende studenten: “We praten natuurlijk alleen met je verder als jij hier toestemming voor geeft. Maar we willen het onderwerp wel graag bespreekbaar maken.”

Reacties