Noodsteun voor Utrechtse sportclubs

Foto: pixabay

Ook sportclubs kunnen financiële schade lijden door de coronacrisis. Inkomsten zijn weggevallen doordat de activiteiten gestaakt moesten worden. De gemeente Utrecht komt sportclubs nu tegemoet.

Even voor de duidelijkheid: een sportclub is iets anders dan de sportschool. Voor de gemeente Utrecht is een sportaanbieder een sportclub als deze geen winst maakt, tenzij de winst weer in de sportactiviteiten wordt gestoken. Het kan een vereniging zijn of een stichting en worden voornamelijk georganiseerd op vrijwillige basis.

Sport brengt plezier

Deze sportclubs komt de gemeente nu tegemoet, zodat het sportaanbod in alle wijken zoveel mogelijk behouden blijft. De gemeente bood in het voorjaar sportclubs al eerder noodsteun door de kosten voor het gebruik van gemeentelijke sportaccommodaties niet in rekening te brengen. Maarten van Ooijen, wethouder sport: “Sinds de komst van het coronavirus hebben sportclubs het moeilijk. Denk aan binnensportactiviteiten die buiten moeten plaatsvinden of het stilleggen van de competitie en trainingen voor volwassenen. Clubs hebben grote zorgen over hun voortbestaan. Sport brengt plezier, brengt mensen bij elkaar, helpt talenten te ontwikkelen en biedt veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. En vooral in deze moeilijk tijd biedt sport mensen afleiding en ontspanning. Daarom willen we de sportclubs noodsteun bieden.”

Gemeentelijke steun

De noodsteun is in eerste instantie gericht op sportclubs die al (deels) afhankelijk zijn van gemeentelijke steun: ze maken gebruik van een gemeentelijke sportaccommodatie tegen een gereduceerd tarief, ontvangen subsidie, krijgen ondersteuning door SportUtrecht of hebben een buurtsportcoach toegekend gekregen.

Reacties