Landelijk meer mensen met corona, in provincie Utrecht minder

Foto: Pixabay

Het aantal mensen dat positief getest is op corona in Nederland is weer gestegen. Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6093 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 126 meer dan gisteren werden gemeld. In de provincie Utrecht is sprake van een daling.

De snelle daling die sinds de piek in het aantal besmettingen eind oktober werd ingezet, is tot stilstand gekomen. Het aantal positieve tests vandaag en gisteren is bovendien hoger dan het gemiddelde van afgelopen week van circa 5300 positieve tests per dag. De komende week zal moeten blijken of er sprake is van een nieuwe stijging van het aantal positieve tests.

41 per 100.000 inwoners

In de provincie Utrecht is het aantal positieve tests 372 (tussen vrijdag- en zaterdagochtend gemeten) en 24 uur eerder waren dit er 568. De meeste positief geteste mensen wonen in de stad Utrecht: 70. Het gaat om 41 positief testen per 100.000 inwoners. Het afgelopen etmaal namen de ziekenhuizen zeven nieuwe coronapatiënten uit de provincie Utrecht op, gisteren waren dat er zes. Er overleden verder vier mensen aan het coronavirus, drie meer dan gisteren. De sterfgevallen kwamen uit de gemeenten Amersfoort, Houten, Stichtse Vecht en Vijfheerenlanden.

Reacties