Film Ronde van Sint Maarten @home: monument voor 10 jaar Parade

Foto: Anna van Kooij

De Sint Maarten Parade ging niet door de binnenstad van Utrecht en ook op het Berlijnplein in Leidsche Rijn was geen Ronde van Sint Maarten. Toch ging dit jaar Sint Maarten niet ongemerkt voorbij.

De Ronde van Sint Maarten @home werd door veel Utrechters thuis meebeleefd in de vorm van een sprankelende film van ruim drie kwartier. De première die op 11 november om 19 uur tegelijkertijd op RTV Utrecht en UStad werd uitgezonden, is door de kijkers enthousiast ontvangen. Velen hadden gehoor gegeven aan de oproep om een lichtje voor het raam te zetten als teken van saamhorigheid in Sint Maartenstad Utrecht.

Talent
De film toont een schat aan Utrechts talent op het gebied van lichtsculpturen, muziek, theater, circus, vermengd met ontroerende achtergrondverhalen en beelden uit 10 jaar Sint Maarten Parade. De opnames zijn gemaakt op tal van locaties in regio & stad, waaronder Stadion Galgenwaard en de Werkspoorkathedraal. De film is terug te zien via RTV Utrecht/gemist en op www.rondevansintmaarten.nl. Op de site zijn ook de foto’s van het maakproces te bekijken en kun je nog steeds verhalen over het thema arm en rijk toevoegen.
Geef om je stad
Ook de inzamelingsactie voor Stichting Noodhulp Utrecht en de Sint Maarten Parade loopt nog door. We delen de mantel van Sint Maarten delen door de helft van elke euro aan mensen in financiële nood te geven. Alle info is te vinden op www.rondevansintmaarten.nl

Reacties