Goed nieuws voor Utrechtse zwerfkatten

Foto: Pixabay

Op de avond van 12 november was het spannend voor de zwerfkatten in de provincie Utrecht, maar uiteindelijk was nieuws. De Provinciale Staten stemden namelijk voor een motie om te stoppen met de jacht op wilde katten. Utrecht is nog een van de weinige provincies waar wilde katten afgeschoten mogen worden.

Eerder al zegde gedeputeerde Hanke Bruins Slot toe om een pilot te starten in de provincie Utrecht met TNRC, oftewel het vangen, castreren, en zoveel mogelijk herplaatsen van verwilderde zwerfkatten uit de natuur. Zij staat open voor alternatieven en preventieve maatregelen om het zwerfkattenprobleem diervriendelijk op te lossen. Stichting DierenLot, Stichting Zwerfkatten Nederland en de dierenambulance Woudenberg zijn hier erg blij mee. “Dit is een enorme overwinning voor de katten in de provincie Utrecht! Wij gaan er nu alles aan doen om van de diervriendelijke oplossing voor het zwerfkatten een groot succes te maken, net zoals we dat ook in andere provincies doen.”

Definitief einde kattenjacht

De dierenhulporganisaties zijn een groot voorstander van TNRC en werken veelvuldig samen met lokale dierenopvangcentra, dierenambulances, natuurorganisaties en overheden om op die manier het zwerfkattenprobleem te verminderen. Ze hopen dat daarmee de jacht op katten definitief tot een einde komt.

Reacties