Aanpassing dienstregeling bussen U-OV per 15 november

Foto: MB

Vanaf 15 november gaan de bussen van U-OV in Utrecht volgens een andere dienstregeling rijden: de bussen rijden minder vaak want er zijn minder passagiers.

Iedereen wordt aangeraden zoveel mogelijk thuis te werken, dus dat heeft gevolgen voor het aantal gebruikers van het openbaar vervoer. Ook chauffeurs zijn minder beschikbaar wegens quarantainemaatregelen. U-OV wil wel dat er op het aangegeven tijdstip een bus of tram rijdt, en daarom is in overleg met de provincie Utrecht besloten om de dienstregeling aan te passen. De zomerdienstregeling is de basis. “De coronacrisis laat diepe sporen na in het openbaar vervoer. We zien de effecten van de coronapandemie en de quarantaineregels in de beschikbaarheid van onze chauffeurs”, aldus U-OV. Door de afname van beschikbaar rijdend personeel komt de dienstregeling onder druk te staan.

Tot 3 januari

De aanpassingen in de dienstregeling gaan in op zondag 15 november en gelden in principe tot de start van de nieuwe dienstregeling op 3 januari 2021. Meer informatie over de dienstregeling per 3 januari volgt na vaststelling van het vervoerplan door het College van Gedeputeerde Staten.

Wat verandert er in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern:

  • Lijn 28 rijdt in de spits 6x per uur (was 8x per uur).
  • Lijn 29 rijdt tussen De Meern en Utrecht Science Park in de spits 4x per uur (was 6x per uur).
  • Lijn 24 rijdt aan het begin en einde van de spits 2x per uur (was 4x per uur).
  • Lijn 4 rijdt tussen Terwijde en Utrecht CS alleen in de spits 4x per uur, in de daluren 2x per uur.
  • Spitslijn 18 vervalt. Lijn 4 en U-link 28 zijn het alternatief.
Cookieinstellingen