Grote brand verwoest gebouw van Nieuw Utrechts Toneel en Buurtwerkkamer

Foto: Mounhim Tahtahi

Afgelopen nacht woedde er een hevige brand in de San Marinostraat nabij het Berlijnplein. Het gebouw van het Nieuw Utrechts Toneel werd verwoest, net als de Buurtwerkkamer ernaast en het kantoor van RAUM. Vier jongens zijn aangehouden.

De brand brak rond half drie vannacht uit. Toen de brandweer arriveerde, was de brand al omvangrijk dus meerdere blusvoertuigen werden ingezet. Ook een hoogwerker was nodig. Volgens een ooggetuige is de brand ontstaan bij de Buurtwerkkamer; dat gebouw is ingestort en tot de grond toe afgebrand. Ook het kantoor van RAUM ging in vlammen op, gevolgd door de theaterruimte van het Nieuw Utrechts Toneel. De aangrenzende bouwloods van Heijmans kon gered worden.

Inbraak Makershuis

De brandweer was deze zaterdagochtend nog bezig met nablussen. Vier jongens van 16 en 17 jaar uit Maarssen en Vleuten zijn aangehouden; zij worden vandaag verder verhoord. De jongens hadden volgens een getuige eerst proberen in te breken in het Makershuis bij RAUM. Daar slaapt een inwonende kunstenaar die de beheerder waarschuwde waarop de politie werd gebeld.

Cookieinstellingen