Willibrordschool in Vleuten wordt Kindcentrum voor 0 t/m 12 jaar

Foto: MB

De Willibrordschool in Vleuten is te klein geworden en wordt verbouwd. Het aantal leerlingen is de afgelopen jaren flink gegroeid. De school wordt groter, zodat alle leerlingen in het hoofdgebouw les krijgen. De school heeft de komende jaren nog tijdelijke ruimte op andere plekken nodig.

Het huidige gebouw aan de Pastoor Ohllaan wordt uitgebreid, maar eerst wordt een deel van de school gesloopt. Uiteindelijk wordt de Willibrordschool straks een Utrechts Kindcentrum, waar kinderen van 0 tot en met 12 jaar terechtkunnen voor kinderopvang en school volgens hetzelfde gedachtegoed.

Maximum

De gemeente Utrecht en de Willibrordschool hebben afgesproken dat het aantal leerlingen van de school een maximum krijgt. Het aantal leerlingen van De Willibrordschool groeit de komende jaren nog iets, maar zal daarna minder worden. Zodat alle leerlingen uiteindelijk les krijgen in hetzelfde schoolgebouw. Het huidige aantal leerlingen past tot 2027 nog niet geheel in één schoolgebouw, en tijdens de verbouwing van de school is er tijdelijk minder ruimte in het schoolgebouw.

Tijdelijke lokalen

Met de beperkte mogelijkheden die er zijn, willen de gemeente en de Willibrordschool op twee locaties tijdelijke lokalen inrichten voor leerlingen van de school. Zo kan de Willibrordschool de komende jaren gebruik maken van een aantal lokalen in Haarzicht en aan de Hindersteinlaan. Daar staan nu vier tijdelijke noodlokalen en daar worden er zes aan toegevoegd.

Online bijeenkomst op 26 oktober

  • Wanneer: maandag 26 oktober
  • Hoe laat: 20.00-21.00 uur
  • De bijeenkomst is online

De Willibrordschool en de gemeente organiseren een online bijeenkomst voor omwonenden, ouders en andere betrokkenen. Plannen worden toegelicht en je kunt je mening geven over deze plannen. Je kunt je vooraf aanmelden via [email protected]. Je ontvangt van tevoren een link met een instructie over de bijeenkomst.

Klankbordgroep

Er komt een klankbordgroep met omwonenden, ouders en andere betrokkenen. Zij denken mee over de plannen van de verbouwing en tijdelijke huisvesting. Interesse? Meld je aan via [email protected].

Reacties