Pedojagers lokken man die afspraakje had met minderjarige in De Meern in de val

Foto: Pixabay

‘Pedojagers’ lokten afgelopen vrijdag een man in De Meern in de val. Volwassenen deden zich voor als een minderjarige en maakten een afspraakje met een man. Ze zetten een video van hun burgerarrest online.

Pedohunt NL plaatste afgelopen vrijdag een video van een burgerarrest bij de brandweerkazerne in De Meern. In de video komt een man aanfietsen. Hij heeft een petje op, draagt een bril en rijdt op een damesfiets met fietstassen. Hij spreekt het meisje aan dat aan het filmen is. Ze wisselen hun namen uit. Als dit het meisje blijkt te zijn dat hij zoekt, zegt hij: “Ik kom je halen toch?” Achter hem komen drie mannen aan die hem beet pakken en zeggen dat het meisje waarmee hij heeft afgesproken minderjarig is. Beelden op de video zijn door RTV Utrecht onherkenbaar gemaakt. De man is aangehouden en er wordt onderzoek naar hem gedaan.

Ambivalent

De pedojagers vinden dat de straffen in Nederland voor dergelijke vergrijpen te laag zijn en dat de politie te weinig capaciteit heeft om adequaat op te treden tegen pedo’s. Afgelopen weekend werden vijf ‘pedojagers’ (waaronder Utrechters) opgepakt in Arnhem, nadat zij een man mishandelden die ze naar een park hadden gelokt. Politie en Openbaar Ministerie zijn ambivalent over de groepen pedojagers. Burgers moeten zich wel aan de regels houden, zo is de gedachte. De groep die de man in De Meern aanhield, gebruikt geen geweld en wil niemand aan de schandpaal nagelen, verklaarde één van hen tegenover RTV Utrecht. “Wij willen ook dat deze mensen hulp zoeken.”

(bron: RTV Utrecht)

Cookieinstellingen