Atletiekbaan Amaliapark wordt gerenoveerd

Foto: Philip Franck | Philips Photos

De atletiekbaan in het Amaliapark wordt gerenoveerd, zo staat in het plan van de gemeente Utrecht. Er komt mogelijk ook een plek voor beachvolleybal en een ontmoetingsruimte.

Eerder was er sprake van het sluiten van de atletiekbaan als bezuiniging. Daar was veel protest tegen en een actiegroep zette een handtekeningenactie op om de baan te behouden. Nu heeft de gemeente dus plannen voor de atletiekbaan gepresenteerd. Het doel is om de baan beter te benutten en vaker toegankelijk te maken, ook voor individuele sporters en scholen. Er zouden zelfs evenementen en workshops kunnen plaatsvinden.

Renovatie

De atletiekbaan wordt gerenoveerd tot een goede trainingsbaan, zodat de verenigingen de atletieksport in Leidsche Rijn een flinke impuls kunnen geven. Dit gebeurt in de zomer van 2021, zodat alle activiteiten vanaf september 2021 op de nieuwe baan kunnen plaatsvinden. De gemeente hoopt dat de vernieuwde atletiekbaan straks meer mensen verleidt er gebruik van te maken.

Reacties