“Als iedereen elkaar helpt, kunnen we straks allemaal samen door”

Foto: Café de Don

De maatregelen zijn weer aangescherpt en dat betekent gesloten cafés en restaurants. Café De Don in De Meern is dus ook dicht. Maar: de buurvrouw, Celine Deggens van winkel HipEnzo, steunt café De Don met een deel van de omzet.

Van alles wat HipEnzo verkoopt, gaat vijf procent naar Brenda Loggen, sinds 1 januari de eigenaar van Café De Don aan de Meerndijk. Celine Deggens, eigenaar van HipEnzo: “Wij dachten: nu moet ze wéér dicht! Terwijl ze in januari De Don heeft overgenomen en eigenlijk gewoon omzet moet draaien nu. Dat vonden wij zo vervelend dat we meteen besloten haar te helpen door vijf procent van alles wat wij omzetten aan haar te geven.” Helpen hoeft volgens Celine namelijk helemaal niet zo ingewikkeld te zijn: “Als iedereen het nou doet, zorgen we er samen voor dat we hier met z’n allen goed doorheen komen, nietwaar?”

Ontroerd

Brenda Loggen, eigenaar van café De Don, is erg ontroerd en verrast door het gebaar van Celine. “Ik las het op Facebook en ik was direct erg ontroerd, ik heb er eigenlijk geen woorden voor, zo ontzettend lief vind ik het. Ik ben meteen naar haar toe gegaan om haar te bedanken.” Brenda baalt net als alle andere horecaondernemers ontzettend van de gedwongen sluiting, maar ze zag het natuurlijk wel aan komen. “We hebben twee mensen in dienst en gelukkig krijgen we steun van de overheid, maar ik wil gewoon lekker open en de buurt hier ontvangen. Maar ik laat me niet uit het veld slaan hoor, over vier weken hoop ik weer open te kunnen. Daar kijk ik al naar uit!”

De actie van HipEnzo loopt tot 27 oktober.

Reacties